Informationsblad November 2017

Hej allesammans!

I helgen som var hade vi städdag på gården. Vi i styrelsen vill passa på att tacka alla som deltog! Det är alltid trevligt att kunna snygga till på gården tillsammans och vi ser det som en viktig del i vårt föreningsarbete att ha en samhörighet, det gäller självklart alla som bor på gården såväl bostadsrättsinnehavare som hyresgäster.

Ventilationsprojektet

Som vi informerade senast har vi beställt arbeten med att byta ut takfläktarna samt rensning och injustering av ventilationskanalerna i varje lägenhet. Detta arbete kommer utföras i mars 2018. Vi hade en förhoppning att få det gjort innan årsskiftet men pga. Lite längre leveranstider av fläktarna skulle vi i så fall hamna för långt in i december vilket inte är optimalt. Så för att inte störa julefriden och inte utsätta entreprenören för onödig risk vid takarbeten har vi valt att skjuta fram det.

När det närmar sig kommer vi gå ut och informera igen. Vet du med dig att du kommer vara bortrest i mars kan du redan nu höra av dig till styrelsen.

Årsavgifterna 2018

Vid budgetmötet har styrelsen beslutat att höja årsavgifterna med 1% från och med 2018-01-01. Föreningen har en god ekonomi men ser samtidigt en uppsida i att dels ha en buffert för kommande åtgärder samt möjligheten att amortera på våra lån.

Planerar du renovera?

Styrelsen vill låta informera att ni som vill bygga om i lägenheten måste inkomma med en skriftlig ansökan till styrelsen innan ni sätter igång! Detta gäller även uteplatserna. Har ni redan börjat eller slutfört en ombyggnation är det viktigt att ni redovisar detta för oss.

Tänk också på att hålla efter era uteplatser. Täta häckar som kan likställas vid staket får inte vara högre än 1,5 m. Buskar och träd får inte vara högre än våningsplanet. Vill du bygga nytt staket ska du kontakta styrelsen.

Hemsidan – http://www.brfbjornen.com

Vi i styrelsen har nu upprättat en hemsida för vår förening. Adressen till hemsidan är http://www.brfbjornen.com och där kommer vi lägga upp dokument och blanketter som ni som medlemmar samt mäklare kan ha nytta av. På hemsidan kommer dessutom löpande information/nyheter publiceras. Det finns en funktion på hemsidan som skickar ut mail när vi skriver nya inlägg. Ni som skrev upp er mailadress på stämman i somras kommer läggas in direkt. Ni andra kan med fördel gå in på hemsidan och lägga in er mailadress själva. Var uppmärksamma på att adressen avslutas med .com. Det finns en annan förening som redan använder adressen med .se. Se till att ni kommer till hemsidan med rubriken ”Brf Björnen i Partille”.

OBS. Vår ambition är att i framtiden kunna informera helt digitalt, men under en övergångsperiod kommer samma information som läggs upp på hemsidan även delas ut i brevlådorna.

Hör gärna av er med synpunkter och tips till oss!

Parkeringar

Vi har några parkeringar tillgängliga. Kontakta styrelsen per telefon eller mail om du önskar hyra en parkeringsplats.

 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen