Föreningens ekonomiska läge

Hej alla medlemmar!

Hoppas att ni alla har haft en lång och skön sommar med mycket sol och bad.

Efter en turbulent period med stora räntehöjningar från bankerna och skenande elpriser, vill vi uppmärksamma er medlemmar redan nu om hur detta kommer påverka föreningens ekonomi. Vi har just nu en orolig omvärld på många sätt och hela samhället står inför tuffa ekonomiska utmaningar framöver. Därför såg vi i styrelsen ett extra behov av att börja planera och rusta upp föreningens ekonomi redan nu.

Föreningens ekonomiska läge är fortsatt gott och vi har inga tvivel om att vi kommer klara dessa utmaningar. Trots detta kommer de troligtvis inte gå förbi obemärkta, vilket vi vill informera er om i tidigt skede. Vi kommer redan nu tillsammans med våra ekonomiska rådgivare från Nabo att börja ställa om inför framtiden, för att klara detta och för att det ska gå så smärtfritt som möjligt för oss alla. Det kommer i praktiken innebära en högre hyreshöjning, dvs högre än vanligt, vid årsskiftet. En höjning kan även komma att ske redan innan dess beroende på hur situationen, framförallt med elpriserna, utvecklar sig. Vi siktar på att införa eventuella höjningar på ett så balanserat och strukturerat sätt som möjligt, för att undvika chockhöjningar vid ett och samma tillfälle.

Hur mycket eller när vet inte vi heller ännu, men så fort vi har en bättre bild över läget och vad som komma skall, kommer även ni medlemmar att informeras. Det finns ingen anledning till oro, hela samhället står inför samma omställning och vi kommer att klara det alldeles utmärkt tillsammans. Med det sagt hoppas vi att ni visar förståelse inför eventuella kommande beslut och inser att vi i styrelsen inte kan göra något för att förhindra detta, mer än att anpassa oss.

Ni är alltid varmt välkomna att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar.

Bästa hälsningar,
Styrelsen