Informationsbrev September 2018

Hej allesammans!

Den torra men sköna sommaren är slut och grönskan har kommit tillbaka på våra gräsmattor. De senaste veckorna har känts som riktig sensommar, regn och rusk.

Som ni förstås känner till har Spolarna varit och spolat våra avloppsledningar. I samband med detta gjordes dessutom filmning för att kolla status på våra avlopp. Det är viktigt att hela tiden ha koll på hur våra hus mår om det så är taken, rören eller våra tekniska installationer. En viktig del i det arbetet är vår nya underhållsplan som skall hjälpa oss att kunna prioritera och planera såväl underhållet som ekonomin.

De närmaste åren kommer inga större ingrepp behöva göras. Ett kvitto på att våra hus står stadigt! Vi kommer kunna diskutera detta närmare på nästa års årsmöte.

F.d soprum – barnvagnsrum

Många av de före detta soprummen har under flera år använts som barnvagnsrum och styrelsen har tagit beslut att samtliga f.d soprum från och med 1 januari 2019 skall användas som allmänt utrymme för barnvagnar, rollatorer, pulkor och dylikt. Övriga personliga tillhörigheter kommer således inte länge kunna förvaras i dessa förråd.

Detta innebär att ni som använt dessa utrymmen som förråd måste tömma era saker innan 1 januari 2019 för att undvika att bli av med något.

Cykelrensningen

Föreningen har genomfört cykelrensningen som tidigare aviserats. Det innebär att ni kan plocka bort märkningen på era cyklar. Det innebär också att ni som vet med er att ni missat märka era cyklar och nu kanske saknar er cykel kan höra av er till styrelsen.

Lägenhetsrenoveringar

Styrelsen vill påminna om att du som funderar på att renovera din lägenhet måste inkomma med en ansökan för detta. Blankett och ytterligare information kring detta finns på föreningens hemsida.

Detta gäller även för dig som vill renovera din uteplats.

Hemsidan

När vi skapade hemsidan för ungefär ett år sedan var det för att på sikt kunna nå ut till alla boende på Krondammsvägen 35-53 elektroniskt och att ha all nyttig föreningsinformation samlat på ett ställe. Ambitionen är således att all information skall gå ut digitalt framöver (t.ex. detta informationsblad). Vi vill uppmana er om att gå in på vår hemsida och registrera er mailadress för att få ett mail när vi har information vi vill nå ut med.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen Brf Björnen