Informationsbrev december 2018

Hej allesammans!

Nu börjar det dra ihop sig till juletid, och vi vill plikttroget påminna er om att testa era brandvarnare. Vi vill också uppmana er om att vara noga med att inte lämna brinnande ljus i obevakade rum. På så sätt kan juletid förbli julefrid.

Vi vill också att ni tar er en titt på era radiatorer (element), så att det inte finns några rostangrepp eller läckage vid ventilen eller liknande. Enklaste metoden för att upptäcka en vattenläcka är att ta en bit hushållspapper och torka runt ventilen nere vid golvet.

Misstänker ni något så ber vi er ta kontakt med någon i styrelsen!

Tvättstugan

Det har skett ett fel med tvättstugan vi hyr från Partillebo och behörigheterna för att komma in har delvis försvunnit. Styrelsen uppmanar samtliga boende att gå till tvättstugan och testa sin tagg. Fungerar den inte får ni gå in till Partillebos lokalkontor och få den aktiverad.

Hyreshöjningar på parkeringarna

I samband med budgetarbetet har styrelsen beslutat att hyran för parkeringarna behöver höjas. Anledningen till höjningen är att föreningen betalar avgift till Partillebo för parkeringarna och den avgiften höjs årsvis.

Ny hyresavgift för parkeringarna per den 1 januari 2019 blir enligt följande:

Parkering utomhus 37xx, 38xx, 39xx 270 kr / månad
Parkering i garaget 57xx 330 kr / månad
Gallerparkering mittenplan 48xx 420 kr / månad
Gallerparkering i garaget 46xx, 47xx 430 kr / månad

Avgiften för lägenheterna kommer inte att behöva höjas i år.

Avhopp i styrelsen

Tomas Fallqvist som varit ledamot i styrelsen sedan 2017 har valt att avgå. Anledningen till det är att han kommer att flytta från Krondammsvägen efter årsskiftet. På stämman valdes 5 ledamöter och 1 suppleant och styrelsen anser att man klarar av att hålla verksamheten igång fram tills sommaren utan att välja in en ersättare till Tomas.

Vi vill dock redan nu annonsera om att det kommer behövas minst en ny ledamot/suppleant till sommaren så vi tar gärna emot intresseanmälningar.

Barnvagnsförråd

Styrelsen vill påminna om att de gamla soprummen kommer göras om till barnvagnsförråd 1 januari. Saker som ligger i förråden efter 1 januari riskeras att slängas.

Styrelsen kommer tillåta att följande saker förvaras i barnvagnsrummen:

  • Barnvagnar
  • Rollatorer
  • Pulka och sandleksaker
  • Sparkcykel och liknande

Kom ihåg att utrymmet delas med dina grannar.